Početna Gradske teme Bebe igrale uz zvuke klavira u Galeriji Matice srpske

Bebe igrale uz zvuke klavira u Galeriji Matice srpske

0

Roditelji i bebe uživali su u klasičnoj muzici koju je na specijalnom novogodišnjem koncertu u Galeriji Matice srpske izvodio direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac.

Uz umirujuće zvuke klavira, bebe su igrale, tapšale, smejale se, plakale, neke su odremale, a neke su sve vreme bile u punom prazničnom raspoloženju.

Ovo je bio poslednji koncert za bebe u ovoj godini, ali ne i u ovoj sezoni, koja se nastavlja naredne godine u sličnom, klasičnom ritmu. Reč je o saradnji koju su, u cilju približavanja klasične muzike najmlađima, uspostavili Galerija Matice srpske, Beogradska filharmonija, Muzička omladina Novog Sada i Telenor fondacija.

Najmlađi i najmlađe iskusili su prve dodire sa klasičnom muzikom u dva polučasovna termina, od 11h i od 12:30h, potpuno besplatno. Za ove koncerte već duže vreme vlada veliko interesovanje roditelja, a termini se popunjavaju i po mesec unapred. Inače, projekat se zove “Odrastanje uz umetnost. Beba u Galeriji” i obuhvata niz aktivnosti za bebe i roditelje.

Da biste saznali kako da svoju bebicu ili unuka uključite u ovo jedinstveno iskustvo, pratite Fejsbuk stranicu Galerije Matice srpske.

Izvor: 021
Foto: 021