Početna Gradske teme Beogradska kapija zatvorena zbog rekonstrukcije saobraćajnica

Beogradska kapija zatvorena zbog rekonstrukcije saobraćajnica

Postavljanje dekorativne rasvete na Beogradskoj kapiji nije razlog za obustavu saobraćaja kroz Podgrađe Petrovaradinske tvrđave, već radovi na održavanju saobraćajnica, navode za 021 u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Građani su se interesovali zbog čega im je onemogućen prolaz kroz Beogradsku kapiju, a u upravi za 021 navode da je to zbog radova koji se izvode na kolovozu.

Veći deo radova na postavljanju rasvete, s obzirom na to da se uglavnom obavljaju van kolovoza, neće zahtevati obustavu saobraćaja. Postavljanje podzemnih instalacija sinhronizovano je sa radovima koji se trenutno izvode na ovoj lokaciji. Naime, trenutno se, u okviru redovnog održavanja, obavlja popravka devastiranog kolovoza u Beogradskoj ulici, od silaska sa mosta do skretanja za Petrovaradinsku tvrđavu. Zbog velikih oštećenja, trase autobuskih linija i velike frekvencije saobraćaja, bilo je neophodno urgentno intervenisati i sanirati kolovoz u toj ulici“, kažu u Gradskoj kući.

Prolaz kroz Beogradsku kapiju je zatvoren početkom septembra i tako bi trebalo da bude do 4. oktobra.

Sami radovi na Beogradskoj kapiji krenuli su ranije, početkom avgusta i trebalo bi da potraju do početka novembra. Radove izvodi “Energotehnika Južna Bačka”, a cena je 11,4 miliona dinara.

Izvor: 021.rs