Početna Gradske teme Besplatan engleski za devojke iz Dečjeg sela

Besplatan engleski za devojke iz Dečjeg sela

decje selo

Devojke koje žive u Dečjem selu, uzrasta od 15 do 18 godina, imaju priliku da do kraja godine uče engleski jezik, kao i da dobiju psihološku podršku u oblasti profesionalne orjentacije, kako bi se što bolje pripremile za buduću profesiju i život.

Nevladina organizacija „Naučite nas sve” iz godine u godinu ostvaruje kvalitetnu saradnju sa SOS Dečjim selom “Dr Milorad Pavlović” iz Sremske Kamenice, učeći štićenike engleski jezik i veštine poslovanja, pripremajući ih za budući život, piše “Dnevnik”.

Projekat Osnaživanje kroz edukaciju “Naučite nas sve” realizuje se pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju, a pruža mogućnost devojkama uzrasta od 15 do 18 godina iz Dečjeg sela, a koje su u stanju socijalne potrebe, da se edukuju iz stranog, odnosno engleskog jezika. Takođe, obezbeđena i je psihološka podrška u oblasti rane profesionalne orijentacije i prijavljivanja za budući posao.

– Kako jedan od bitnih problema osamostaljivanja devojaka iz Dečjeg sela predstavlja upravo njihova ekonomska zavisnost od drugih, ovim projektom bi se mladim nezaposlenim ženama pomoglo da lakše nađu zaposlenje i postanu ekonomski nezavisne i sposobne za samoizdržavanje i dalje planiranje i organizovanje svog života – kaže osnivač organizacije “Naučite nas sve” i koordinatorka projekta Miroslava Popov, koja je zajedno sa profesoricom engleskog jezika Ivnom Milićev, uvidela važnost učenja engleskog jezika i pružanja psihološke podrške mladim pitomcima Dečjeg sela.

– Inovativnost projekta ogleda se u tome što su štićenice Dečjeg sela kroz interaktivni rad na radionicama, upoznate sa specifičnostima engleskog jezika i edukovane za osnovni vid konverzacije na ovom jeziku. Udruženje pruža i psihološku podršku u savladavanju životnih teškoća kao što su suočavanje sa traženjem zaposlenja, pisanje biografije, razgovor i nastup prilikom intervjua za posao, iznajmljivanjem stana, i drugo.

Radionice se održavaju u prostorijama Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici i trajaće do kraja godine.

Autor: Dnevnik
Foto: Dečje selo “Dr Milorad Pavlović”