Početna Gradske teme Besplatan kurs kreativnog pisanja blogova za novosadske srednjoškolce

Besplatan kurs kreativnog pisanja blogova za novosadske srednjoškolce

0

U organizaciji Matice srpske, Centra za srpsku književnost i Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, u novosadskim srednjim školama uskoro će, treću godinu zaredom, biti organizovan kurs kreativnog pisanja blogova pod nazivom “Blogerama”.

Ova besplatna radionica za cilj ima približavanje kulture lepog pisanja i čitanja srednjoškolcima, koji će imati priliku da se na seriji interaktivnih predavanja uče pisanju blogova, video scenarija i kratkih priča. Kao sve raznovrsniji i popularniji oblik modernog stvaralaštva, blogovanje će ovom prilikom pomoći da se među zainteresovanim učenicima četvrtih razreda novosadskih srednjih škola razvije kreativan i kvalitetan odnos prema književnoj umetnosti i kulturi uopšte.

“Blogeramu” vode mladi profesori srpske književnosti angažovani na Kursu kreativnog pisanja proze, koji se na Odesku za srpsku književnost Filozofskog fakulteta u Novom Sadu održava više od deset godina.

Prva predavanja na “Blogerami” održaće se u drugoj polovini oktobra 2017. godine. Zainteresovani se mogu prijaviti ili pitanja postaviti preko Fejsbuk grupe “Blogerama”, ili putem mejla na blogerama.ff@gmail.com.

Centar za srpsku književnost je projekat pokrenut od strane mladih književnih naučnika sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Centar predstavlja kulturnu platformu namenjenu afirmaciji inovativnih pristupa srpskoj i književnosti uopšte, istovremeno pružajući priliku profesorima srpske književnosti da svoja znanja prenose i van fakultetskih učionica, promovišući time ideju otvorenog univerziteta. “Blogerama” predstavlja najveću i najpoznatiju akciju Centra za srpsku književnost, koji ovu digitalnu radionicu već treću godinu organizuje u saradnji sa Maticom srpskom.

Izvor: mojnovisad.com
Foto: Pixabay