Početna Gradske teme Besplatna letnja škola programiranja za mališane

Besplatna letnja škola programiranja za mališane

Vojvođanski IKT klaster u saradnji sa Poslovnim inkubatorom Novi Sad, organizuje novo izdanje Letnje škole programiranja.

“Ako Vas osnovac želi kroz zabavu da stekne osnovna znanja iz programiranja – Letnja škola programiranja je prava stvar! Nakon sjajnih ostvarenih rezultata u ranijim izdanjima letnje škole, nastavljamo i ove godine sa učenjem kroz zabavu i igru”, poručuju iz organizacije.

Deca svakodnevno igraju igrice, a jedan od najboljih načina da im se približi programiranje jeste upravo kroz razvoj igrica. Tokom kursa polaznici će kroz praktične primere naučiti osnovne pojmove iz domena programiranja koristeći Scratch platformu. Trajanje kursa je 10 dana (po dvočas svakog dana).

Rok za prijavu je 29. jul.

Uvek je mnogo više zainteresovane dece nego što ima kapaciteta, zato će biti organizovan sistem za odabir polaznika, svi koji se prijave će biti pozvani da popune kratak i neopterećujući test koji ima za cilj da proveri sklonosti i predispozicije, a na osnovu rezultata će biti napravljena rang lista. Svi prijavljeni će dobiti poziv za testiranje koje će biti održano 1. i 2. avgusta.

KAKO ĆE SVE TO DA IZGLEDA?

Na svim kursevima se radi u malim grupama, svakog radnog dana od 5. do 16. avgusta.

Termini održavanja su od 9, 10.45, 13.15 i 15 časova. Nakon formiranja grupa, svi polaznici će dobiti informaciju o tome u koju grupu su svrstani. Ukupan fond časova je 20 i uključuje prezentovanje rezultata svakog polaznika na poslednjem času koji se održava zajedno sa roditeljima. Časovi su koncipirani tako da na početku intenzivno pomažemo deci i prve zadatke rešavaju uz našu pomoć, a tokom kursa se pravi prostor i osnova za samostalni rad.

Mesto održavanja obuke je Poslovni inkubator u Novom Sadu, ulica Vojvođanskih brigada 28. Kurs je namenjen deci osnovnoškolskog uzrasta, do četvrtog razreda. Zahvaljujući IT kompanijama, članicama IT klastera, kurs je za sve polaznike besplatan. Deca na časove moraju da ponesu sopstveni prenosni računar, prosečnih performansi (min. 2GB RAM).

Izvor. NsUživo
Foto: Pixabay