Početna Gradske teme Besplatna radionica veb programiranja za devojke početkom jula

Besplatna radionica veb programiranja za devojke početkom jula

U našem gradu će se 7. i 8. jula održati sedma po redu “Rails Girls” radionica, čiji je cilj da približi IT svet ženama i osnaži ih u realizaciji sopstvenih ideja u tom polju.

U Novom Sadu je na proteklih šest radionica preko 200 žena i devojaka različitih uzrasta imalo priliku da se upozna sa prvim koracima veb programiranja.

Radionica traje dva dana, a tokom nje učesnice prave veb aplikaciju koristeći Ruby on Rails, ali se i upoznaju sa osnovama programiranja, interneta i razvoja softvera. Radi se u malim grupama uz pomoć mentora.

Učešće je besplatno i mogu se prijaviti žene i devojke svih uzrasta. Nije neophodno imati programerskog predznanja – potrebno je poneti svoj laptop i posedovati osnovno znanje rada na računaru i engleskog jezika.

– Ovo je odlična prilika za mlade devojke koje razmatraju profesionalno da se bave računarstvom ili za one koji samo žele da probaju nešto novo. Cilj je da im se ova profesija približi uz praktičan rad i razgovor sa mentorima – poručuje se u pozivu.

Prijave su otvorene od 14. do 24. juna na sajtu.

“Rails Girls” je globalna inicijativa nastala u Finskoj i ovakve radionice su do sada održane u preko 150 gradova na svetu.

Izvor: Mojnovisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay