Početna Gradske teme Besplatne dramske radionice za decu od 12 do 18 godina

Besplatne dramske radionice za decu od 12 do 18 godina

 

U toku su prijave za besplatne dramske radionice namenjene učenicima od 12 do 18 godina, u sklopu projekta “Make up Novi Sad”.

Broj mesta je ograničen, a prijave su moguće do 31. oktobra, kada u 19 sati počinju radionice u prostoru Društva Raspustilište u Radničkoj ulici br. 20. Prijava je moguća slanjem mejla na raspustiliste@gmail.com ili pozivom brojeva 021/521-447 i 063-560-906, gde se mogu dobiti i sve dodatne informacije.

U Raspustilištu kažu da je cilj projekta da učesnici kreiraju pozorišnu predstavu na temu “Make up Novi Sad”, od početne ideje, preko samostalne kreacije svih aspekata pozorisnog čina, do izvedbe i kritike publike.

– Kroz predstavu, mladi će imati priliku da kažu/pokažu: Koliko je lep grad u kome žive? Da li mogu da promene stvari u svom okruženju, na bolje? Moći će, da kroz oblik dramskog izražavanja pokažu šta ih muči u sredini u kojoj žive i kako bi oni sami, kada bi samo od njih zavisilo, gradili svoj grad. Biće im omogućeno da u Pozorišnoj laboratoriji sami izgrade grad po svojoj meri i upoznaju se sa svim aspektima urbanog života, ali i da na kreativan način unaprede sebe i svoju okolinu. “Zidanje i rušenje” jednog srećnog grada, na pozorišnoj sceni je najbolji način da se glas mladih sugrađana čuje i vidi – kažu u Raspustilištu.

Projektom “Make up Novi Sad”, koji je podržan novcem iz Gradske uprave za sport i omladinu Grada Novog Sada za 2017. godinu, sprovode se aktivnosti definisane aplikacijom “Novi Sad Omladinska prestonica Evrope 2019. godine”.

Izvor: Novisad.com
Foto: Promo