Početna Gradske teme Besplatne kabine na Štrandu Udruženjima osoba sa invaliditetom

Besplatne kabine na Štrandu Udruženjima osoba sa invaliditetom

kabine_strand

JKP “Gradsko zelenilo” iz Novog Sada saopštilo je danas da će 14 kabina, na poznatom kupalištu Štrand, besplatno ustupiti na korišćenje Udruženjima osoba sa invaliditetom.
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao je na konferenciji za novinare da se u toj akciji ne radi samo o besplatnim kabinama, već je mnogo veći značaj u prepoznavanju neohodnosti pružanja podrške osoba sa invaliditetom.

“Odluka o dodeli kabina samo je nastavak humanitarnih akcija koje je to preduzeće započelo još prošle godine organizacijom ‘Humanitarnog ponedeljka’ kada su sva sredstva od ulaznica za Štrand bila usmerena za pomoć onima kojima je neophodna”, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Prema njegovim rečima, gradsku administraciju očekuje niz mera na rešavanju problema osoba sa invaliditetom.

“Jedan od najbitnijih problema je rešavanje načina finansiranja udruženja osoba sa invaliditetom u prva tri meseca u godini dok ne počne realizacija programa finansiranja projekata namenjenih tim licima”, rekao je Vučević, dodajući da će grad učiniti sve da reši taj problem.

Direktor JKP “Gradsko zelenilo” Aleksandar Bogdanović rekao je da je, na inicijativu gradonačelnika, to preduzeće prvu put donelo odluku da besplatno dodeli kabine udruženjima osoba sa invaliditetom.

“Nismo vršili nikakvu selekciju već smo odlučili da svakom udruženju, koje nam se obratilo, izađemo u susret i tako njihovim članovima omogućimo besplatan ulazak na Štrand i mesto na kupalištu gde će moći da se okupljaju i sprovode svoje aktivnosti”, rekao je Bogdanović.

Predsednik Gradske organizacije slepih Novog Sada Neza Đurkić, zahvaljujući se u ime svih udruženja, rekla je da dodela besplatnih kabina predstavlja “izvanredan znak razumevanja problema osoba sa invaliditetom i pružanje podrške tim licima”.

Autor: Tanjug