Početna Gradske teme Besplatne lubenice, pivo, nalepnice -“Tate Novosađani” prikupljaju pomoć za sedmomesečnu Lanu

Besplatne lubenice, pivo, nalepnice -“Tate Novosađani” prikupljaju pomoć za sedmomesečnu Lanu

Grupa “Tate Novosađani” organizuje tri humanitarne akcije, kako bi se pomoglo sedmomesečnoj Lani.

U ponedeljak, 3. avgusta svi koji posete Limansku pijacu od 10 sati, učestvuju u pomoći malenoj Lani.

Poljoprivredno gazdinstvo Denić, na štandu 61, besplatno će građanima deliti lubenice, uz uslov da se pošalje koji humanitarni SMS 808 na 3030.

– Manje lubenice za jedan SMS, veće lubenice za više poruka. Akcija počinje u 10h i traje do isteka zaliha. Veliko hvala plemenitim ćalcima sa Limanske pijace na ovoj inicijativi, Lana ima još nekoliko meseci vremena da sakupi potreban iznos i svaka pomoć je dobrodošla, zajedno možemo mnogo – navodi jedan od organizatora akcije.

Pomoć će se prikupljati i u kafiću “Zova” u Radničkoj 21. Odvojeno je bure od 30 litara piva, koje će biti dostupno posetiocima lokala. Sve do ponedeljka, ovo pivo će biti “besplatno”, a uslov da se dobije je da se u kutiju ubaci novčani iznos po izboru za malu Lanu.

Takođe, u ovom kafiću u toku je akcija “Knjigom do osmeha”, kroz koju se posetiocima dele knjige u zamenu za SMS poruke i priloge za Lanu.

Treća akcija koju organizuju “Tate Novosađani” je besplatno lepljenje nalepnica na automobilima, sa pozivom ljudima da se pošalje SMS 808 na 3030 za Lanu.

Sedmomesečna Lana Jovanović iz Rakovca boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1. U pitanju je retka i progresivna neuro-mišićna bolest, koja dovodi do gubitka osnovnih životnih funkcija.

Izvor: 021
Foto: Tate Novosađani/Promo