Početna Gradske teme Besplatni humanitarni treninzi za malenog Boška

Besplatni humanitarni treninzi za malenog Boška

0

Grupa trenera će u nedelju, 11. jula, sa početkom u 17 časova, održati besplatne treninge za sve one koji žele da kroz fizičku aktivnost pomognu da maleni Boško Gugleta dobije prekopotrebnu terapiju.

Boško Gugleta je šestomesečna beba koja boluje od spinalne mišićne atrofije i hitno mu je potrebna novčana pomoć za terapiju koju jedino može da dobije u inostranstvu. Novosađani su se več aktivirali u pomoći malom sugrađaninu, ali je potrebno mnogo novca i cilj je daleko. Lek Zolgensma košta 2,5 miliona evra.

Kako bi pomogli ovoj hrabroj bebi, grupa iskusnih trenera odlučila je da u nedelju na platou ispred Spensa priredi nekoliko polučasovnih treninga, a jedini uslov za učešće je donacija za malog Boška Gugletu.

Iznos donacije određuje svaki učesnik u skladu sa svojim mogućnostima.

– Ovo je jedinstvena prilika da probate najpopularnije treninge u Novom Sadu i istovremeno pomognete nekome kome je naša pomoć sada neophodna. Svi treninzi su različitog intenziteta, formata do 30 minuta. Treninzi će biti održani jedan za drugim, pa ko ne stigne na prvi, imaće priliku da stigne na neki od narednih do 19:30h. Ako vam se taj dan baš i ne trenira, možete prošetati do mesta koje nam je svima usput i podržati događaj. Nakon što se održi poslednji trening, zabavićemo se takmičeći se u nekoj od svima poznatih sportskih aktivnosti. Pozivamo sve ljude koji misle da mogu da doprinesu ovom događaju na bilo koji način, da nam se pridruže – pozivaju treneri na Fejsbuku.

U akciji učestvuju trener Stefana Vojnović, fitnes centri Flex, Invictus, Fitzone i Trening centar Tajs.

Prvi trening počeće u 17 časova. A više o samom događaju pogledajte na Fejsbuku.

Mali Boško je u vrlo teškom stanju, hitno hospitalizovan u Dečjoj bolnici, jedva diše i svakog dana se bori za život. On trenutno prima lek Spinrazu koji je dostupan u Srbiji, a koji usporava progresiju njegove bolesti i održava ga u životu. Međutim, on nije dovoljan za njegov oporavak.

Pomoć za bebu Boška je moguće dati:

– slanjem SMS poruke sadržaja 1032 na 3030
– slanjem SMS poruke iz Švajcarske human1032 na 455
– Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33
– Uplatom na devizni račun: 160600000103802950
– IBAN: RS35160600000103802950
– SWIFT/BIC: DBDBRSBG
– Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj
– Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal
– Skeniranjem NBS IPS QR kod-a na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

Izvor: novisad.com
Foto: Promo