Početna Gradske teme Besplatni pregled vozila pred zimsku sezonu

Besplatni pregled vozila pred zimsku sezonu

provera_sare

Do 1. decembra Novosađani na dva mesta u gradu mogu da besplatno prekontrolišu svoja vozila pred predstojeću zimsku sezonu. Ovu pogodnost građanima su u zajedničkoj akciji omogućili Tehnički pregledi “Auto-tehnika” (Stevana Mokranjca 1) i “AutoNova 021” (Raška 19).

Kako za 021 kaže vlasnica Gordana Drageljević, akcija obuhvata kompletnu kontrolu vozila, ali i proveru dubine šare pneumatika, kao i kontrolu temperature smrzavanja antifriza.
Podsetimo, svi vozači su u obavezi da od 1. novembra do 1. aprila imaju zimsku opremu ukoliko je na kolovozu sneg, led ili poledica. Zimske gume moraju imati dubinu šare od najmanje 4 mm, što možete videti i na ovom video snimku.

Treba znati da ukoliko dođe do udesa, a na putu su bili zimski uslovi, osiguravajuće kuće neće nadonaditi štetu ako vozilo nije imalo zimsku opremu. Tačnije, tražiće refundaciju troškova za isplaćenu odštetu trećem licu – navodi Gordana Drageljević.

Inače, do 1. aprila su obavezni i lanci za točkove, ali samo van naseljenog mesta i moraju da se montiraju na deonicama puta koje su označene znakom obaveze upotrebe lanaca kada je sneg na kolovozu.
Za sva dodatna pitanja dostupne su fejsbuk stranice Auto-tehnike i Autonove 021.

Autor: 021.rs
Foto: printscreen