Početna Gradske teme Bez dogovora građana i vlasti oko garaža na Novom naselju

Bez dogovora građana i vlasti oko garaža na Novom naselju

0

Višesatni razgovori građana i predstavnika Grada u vezi sa namernom vlasti da privatnom koncesionaru na 43 godine izda lokacije u stambenim blokovima u Ulici Bate Brkića kako bi sagradio ukopane garaže, nisu dali rezultata.

Naime, predstavnici stanovnika ove ulice koji su sakupili potpise više od 300 vlasnika stanova u ovom delu Novog naselja i Satelita sa sastanka u petak su izašli vrlo nezadovoljni informacijma koje su im prezentovali direktor “Urbanizma” Dušan Miladinović i pomoćnica gradonačelnika Adrijana Mesarović.

Podsetimo da su se građani pobunili nakon što je Grad pokušao da kao primedbu u plan regualcije Novog naselja nakon javnog uvida doda pet ukopanih garaža u Bate Brkića , od kojih bi četiri bile date koncesionaru. Skupština grada je i usvojila ovaj plan, tj. da se do marta naredne godine održi tender i privatniku da mogućnost da gradi garaže.

Gradonačelnik Miloš Vučević je krajem prošle nedelje za medije naveo da očekuje da se građani predomisle, kao i da se garaže grade jer su to tražili stanovnici tog kvarta. Međutim, kako su za 021.rs u potvrdili građani koji su učestvovali na sastanku, vrlo ih je razočaralo ono što su čuli, a jedan od stanovnika Ulice Bate Brkića, Dragan Gmizić, na Tviteru je okačio i fotografiju papira na kome je skica navodne ukopane garaže koja je građanima prikazana na sastanku.

U obaveštenju koje su predstavnici pobunjenih građana iz ulica Bate Brkića, Anđe Ranković i Braće Dronjak okačili po zgradama u ovom delu Novog naselja navodi se da predstavnici Grada na sastanku nisu odgovorili na mnoga pitanja i dali su samo delimična objašnjenja o planovima za garaže.

Novi sastanak sa predstavnicima Grada je planiran za petak, 4. oktobar, a stanari od vlasti traže da im se odgovori na sledeća pitanja:

1. Zašto se pravi javna garaža na Novom naselju kada ovde nema nijedne javne ustanove?
2. Tačne podatke o eventualnom početku izgradnje kao i roku u kojem bi bile izgrađene?
3. Šta u slučaju da se na tender za koncesiju niko ne javi? Do kada bi bili prinuđeni da živimo u blatu?
4. Prikaz detaljnog idejnog rešenja pomenutih garaža (3D vizuelizacija arhitektonskog rešenja)
5. Kolika bi bila cena parkiranja za stanare, i da li mogu da garantuju neku cenu i na koji period?

Stanovnici Bate Brkića su istovremeno najavili da će nakon sledećeg sastanka sa Gradom pozvati komšije da se okupe kako bi ih obavestili o odgovorima koje su dobili i dogovoru o daljim koracima.

Izvor: 021
Foto: Pixabay