Početna Gradske teme Bez protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu do 3. maja

Bez protesta “1 od 5 miliona” u Novom Sadu do 3. maja

0

Protesti “1 od 5 miliona”, koji su se od sredine januara održavali svakog petka u Novom Sadu, neće biti organizovani narednih nekoliko nedelja, a kako saznaje 021, sledeći protest biće 3. maja.

Kako za 021 kaže član inicijative “1 od 5 miliona” Aleksa Šorak, savet protesta juče je zasedao prvi put posle skupa u Beogradu 13. aprila i još uvek se dogovaraju oko daljeg delovanja.

“Dogovoren je metod kojim ćemo se dalje ponašati. Možda to neće biti protesti u dosadašnjem obliku. Pokušaćemo da imamo takoreći male proteste koji će biti podjednako efektni bez da je potrebno prisustvo velikog broja ljudi. Konkretno nijednu još akciju nemamo planiranu za sada, do tog 3. maja”, kaže Šorak i dodaje da se radi na “stvaranju revidiranog plana ponašanja”.

Kao jedan od razloga za “pauzu” u održavanju protesta, organizatori navode nadolazeće praznike.

Šorak dodaje da će i ove subote Novosađani ići na protest u Beograd.

“Pozvani su ljudi iz cele Srbije da dođu u Beograd u subotu. Identično kao i prošlog puta ko god bude želeo i u sopstvenoj režiji može i treba da ode u Beograd”, kaže Šorak i navodi da nema informaciju da li je, kao i prošle subote, bilo neuspešnih pokušaja da se iznajme autobusi.

Podsetimo, danas je trebalo da se održi 14. protest inicijative “1 od 5 miliona” u Novom Sadu. Šorak veruje da svi zainteresovani građani prate njihove aktivnosti na društvenim mrežama, pa će tako znati da ne treba da dođu.

Izvor: 021
Foto: Pixabay