Početna Gradske teme Bivša stanica policije na Grbavici možda postane vrtić

Bivša stanica policije na Grbavici možda postane vrtić

Novosadska vlast još nije odlučila šta će uraditi sa prostorom bivše policijske stanice u Ulici Miše Dimitrijevića, i trenutno se razmatra da li bi tu možda mogla da se smesti komunalna policija ili vrtić, saznaje 021.

Gradonačelnik Miloš Vučević je za 021.rs naveo da još traje postupak preuzimanja prostora nakon što se odatle u septembru iselilo odeljenje policije. Prema njegovim rečima, Grad i Policijska uprava su formirali dokumentaciju o preuzimanju objekta i sada taj postupak treba da se finalizuje, nakon čega će se odlučiti o novoj nameni objekta.

Ostalo je otvoreno pitanje da li ćemo ići na to da tamo premestimo komunalnu policiju, ili da taj prostor rekonstruišemo i otvorimo obdanište sa dodatnim sobama, s obzirom na to da ima određene kapacitete i dvorište. To treba da procene oni koji imaju bolju percepciju šta bi tu sve moglo da se organizuje“, kaže Vučević za 021.rs.

Gradonačelnik je dodao da će prostor bivše policijske stanice na Grbavici imati neki javni sadržaj i da nema nikavog govora o tome da se taj prostor pretvori i građevinsko zemljište i ustupi nekom investitoru za zidanje zgrada.

Izvor: 021.rs
Foto: Pixabay