Početna Gradske teme Blagajnica banke oštetila stariju Novosađanku za 50.000 evra

Blagajnica banke oštetila stariju Novosađanku za 50.000 evra

0

U odeljenju novosadskog Višeg suda za borbu protiv korupcije odložen je glavni pretres zbog nedolaska okrivljene blagajnice banke jer se, po rečima njenog supružnika, takođe optuženog, ona razbolela u noći uoči suđenja.

Taj predmet je zanimljiv zato što je navodno rođak bake, koja je u devetoj deceniji života, a sada ima status oštećene, slučajno saznao da su optuženi prisvojili od nje pedesetak hiljada evra, piše “Dnevnik”.

Nezvanično, svojevremeno je oštećenoj u saobraćajnoj nesreći poginuo sin koji je bio imućan, te joj je njegov novac prenet na račune, a službenica banke joj je donosila pare u kuću jer joj je zdravlje u tim godinma narušeno.

Po prvom nalazima veštaka za grafoskopiju, vlasnica novca je nasamarena tako što je potpisivala dinarske uplate, dok su joj s računa skidane devizne.

Postupajući zamenik višeg javnog tužioca je 7. oktobra 2016. godine podigao optužnicu protiv supružnika Jasne M. (49) i Aleksandra M. (50), oboje iz Novog Sada, zbog izvršenja krivičnog dela zloupotrebe položaja odgovornog lica.

Optužnicom, koja je stupila na pravnu snagu, okrivljeni se terete da su od kraja 2013. godine do polovine 2015, s direktnim umišljajem oštetili D. J. tako što je Jasna M. iskoristila svoj položaj odgovornog lica i, kao blagajnik banke, više desetina puta kopirala i falsifikovala potpis oštećene D. J, te s njenih deviznih i dinarskih računa podizala novac, u čemu joj je Aleksandar M. pomagao, jer je deo para prebačen na njegov račun, čime su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist od ukupno 5.754.000 dinara.

Glavni pretres je odložen za 31. mart, a predsednica veća sudija Jasna Kovačević obavezala je branioca okrivljene da opravda njen izostanak, odnosno da dostavi medicinski izveštaj.

Izvor: Dnevnik
Foto: Ilustracija/Pixabay