Početna Gradske teme Bogat program Festivala uličnih svirača

Bogat program Festivala uličnih svirača

festival-ulicnih-sviraca-01-690x459

Svi oni koji vole retro-pop i rok, odnosno amerikanu i garažni rokenrol – nikako ne smeju da propuste ovogodišnji Festival uličnih svirača, odnosno nastupe beogradskog benda VIS “Limunada” i riječkog sastava My Buddy Moose u centru na bini u Katoličkoj porti, kako najavljuju organizatori festivala Umetnička asocijacija Inbox iz Novog Sada.

Jubilarno, 15. izdanje Festivala uličnih svirača biće održano od 3. do 5. septembra u Novom Sadu.Šlageri iz pedesetih i šezdesetih godina, koraci tvista i latino-okreti, retro-haljine i starinska odela i frizure – sve to je poželjno za svirku beogradskog VIS-a “Limunada”.

Njihovi koncerti ne samo da liče na rokenrol igranke koje su ovekovečene u romantičnim filmovima već su i vrsta revitalizacije duha koji je krasio nekadašnju bezbrižnu jugoslovensku omladinu. Devojke i mladići iz “Limunade” pevaju na nekoliko jezika i svoje muzičko opredeljenje nazivaju starim valom. Njihov aktuelni singl zove se “Rame uz rame” i prati ga lep video-spot koji donosi atmosferu starih plesnjaka i muzičkih TV emisija. Tim singlom “Limunada” najavljuje svoj prvi studijski album, koji će biti objavljen tokom jeseni. Na ovogodišnjem Festivalu uličnih svirača beogradska šestorka izvešće i nekoliko pesama iz repertoara velikog Đorđa Marjanovića, Čelentanove besmrtne klasike, kubanske evergrine, nekoliko pesama Badija Holija, Nila Sedake…

Riječki četvoročlani bend My Buddy Moose – koji postoji više od deset godina i ima tri sjajno ocenjena studijska albuma – pred festivalskom publikom pokazaće koliko je uspešan u povezivanju garažnog roka, panka, soula i kantrija.

Na Festivalu će nastupiti i kalifornijski majstori svinga Phat Cat Swinger, beogradski džezeri Belgrade Dixieland Orchestra i novosadski stend-ap komičari Daško i Mlađa.

Autor: 021