Početna Gradske teme Borislav Hložan dobitnik nagrade Medijakult

Borislav Hložan dobitnik nagrade Medijakult

zavod za kulturu vojvodine, logo_660x330

Ovogodišnji laureat nagrade “Medijakult”, koju dodeljuje Zavod za kulturu Vojvodine, je Borislav Hložan, za emisiju “Stihovi i tišine” u produkciji Radio-televizije Vojvodine, saopštio je danas žiri za dodelu nagrade.

U saopštenju za javnost Zavoda za kulturu Vojvodine se navodi da je na četvrti po redu Konkurs za nagradu Zavoda stiglo jedanaest dobro osmišljenih i ostvarenih emisija, od ukupno devet, poznatih i priznatih, vrlo darovitih autora.

Žiri, koji je radio u sastavu Slobodanka Važić, Milovan Miković i Pero Zubac (predsednik Žirija), doneli su jednoglasnu odluku da je ovogodišnji laureat Borislav Hložan.

U ime Žirija, Pero Zubac je istakao da je Hložan na suptilan način prezentovao stvaralaštvo mlade pesnikinje i esejistkinje Andree Beate Bicok, dajući joj priliku da rečima predoči u televizijskom portretu svoja opredeljenja, razmišljanja o umetnosti danas u svetu, o svome odnosu prema zavičaju, prema malim sredinama koje nisu provincija, već skoro idealan prostor za ostvarivanje svojih stvaralačkih potencijala.

“Sve što je Andrea Beata Bicok u emisiji izgovorila lep je primer emitovanja mudrosti i skromnosti mladog čoveka koji je našao sebe u svetu, potporen tradicijama čuvene Senćanske gimnazije i izuzetne Biblioteke u Čoki”, rekao je Zubac.

U obrazloženju odluke o dodeli nagrade se navodi da su rediteljka Olivera Šešlija i snimatelj Želimir Tot pomogli Hložanu da napravi takav portret koji će svakome koji pogleda emisiju posvedočiti o izuzetnim darovima Andree Beate Bicok i navesti ga na razmišljanje o zlatnoj darovitosti novih generacija koje treba podržati na vreme, kako je ovom dragocenom emisijom i učinjeno.

Nagrada “Medijakult” sastoji se od diplome i novčanog iznosa.

Ovogodišnja nagrada “Medijakult” će biti dodeljena na svečanosti u petak, 18. novembra u 12 časova u Galeriji Zavoda za kulturu Vojvodine.

Autor i foto: RTV