Početna Gradske teme Božićne čestitke pokrajinskih i novosadskih zvaničnika

Božićne čestitke pokrajinskih i novosadskih zvaničnika

0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao je Božić vernicima koji veliki hrišćanski praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

“Neka nas praznični dani koji su pred nama podsete na najveće ljudske vrednosti, ljubav, praštanje i toleranciju, i da nam te vrednosti ispune život. Simbolika Božića je priča o ljudskoj dobroti, o saosećanju i nesebičnosti. Želim da najradosniji hrišćanski praznik proslavimo u miru i dobrom raspoloženju u krugu porodice, sa novom nadom i verom da uvek možemo biti bolji”, naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića, uputio je čestitke patrijarhu srpskom Irineju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima pravoslavne veroispovesti.

“U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime, svim vernicima koji Božić proslavljaju po julijanskom kalendaru, čestitam najradosniji hrišćanski praznik. Dan Hristovog rođenja nas uvek podseća da su uzajamno poštovanje, solidarnost, tolerancija i zajedništvo temeljne vrednosti na kojima moramo graditi budućnost. Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u miru, ljubavi i zdravlju sa porodicom i prijateljima”, naveo je predsednik Mirović u čestitki.

Izvor: nsuzivo.rs
Foto: Pixabay