Početna Gradske teme Branislav Knežević: Potrebno je definisati prioritetne projekte iz svake oblasti i delatnosti...

Branislav Knežević: Potrebno je definisati prioritetne projekte iz svake oblasti i delatnosti i usresrediti se na njihovu realizaciju!

anketa

Direktor Turističke organizacije Novog Sada, Branislav Knežević podelio je sa nama svoje mišljene o radu gradskih vlasti, šta je ono što bi trebalo prvo uraditi u gradu kao i kakav gradonačelnik treba našim sugrađanima.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Mislim da prethodne tri i po godine nisu bile lake za Gradsku vlast. Javna preduzeća i ustanove nisu bile u dobrom finansijskom stanju, a bili su prisutni i organizacioni problemi. Bilo je potrebno puno truda i energije da se reše problemi, a sa druge strane paralelno sa tim da se radi na novim projektima i da se stvori dodatna vrednost. Kao jedan primer je i Turistička organizacija Grada Novog Sada koja je imala dugovanja u 2012. godini od oko 20.000.000,00 dinara, a koja je u ovom periodu od tri i po godine uspela da ih u potpunosti vrati. Paralelno sa rešavanjem finansijskih problema, uspeli smo da postignemo dobre rezultate i da stvorimo podlogu da se u narednom periodu radi kvalitetnije i usmerenije ka pozicioniranju Novog Sada kao važne turističke destinacije, ali i da se reše problemi sa kojima se susreće turistička industrija.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Da definiše prioritetne projekte iz svake oblasti i delatnosti i da se usresredi na njihovu realizaciju. Potrebno je periodično okupljati, na zajedničkom sastanku, sve direktore kako bi se pratila realizacija planova i zajednički rešavali eventualni problemi. Mislim da bi na ovakav način bili značajno efikasniji i produktivniji.

Ko bi, po Vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealni gradonačelnik sa stanovišta turizma, je osoba koja svrstava turizam u jednu od prioritetnih delatnosti jer je turizam pokretač ekonomskog razvoja, jedna od najbrže rastućih grana na globalnom nivou, koja obuhvata širok dijapazon delatnosti, a pruža i mogućnost stvaranja novih radnih mesta. U prethodne tri i po godine napravljen je veliki pomak, ali bi u narednom period trebalo krenuti energičnije i konkretnije kada je u pitanju razvoj turizma, ali i ostalih delatnosti.

Autor: Bojana Šević
Foto: Privatna arhiva