Početna Gradske teme Branka Bežanov: Gradonačelnik Novog Sada mora biti neko ko oseća kako “diše”...

Branka Bežanov: Gradonačelnik Novog Sada mora biti neko ko oseća kako “diše” naš grad i bori se za njega

0

Branka Bezanov

U susret predstojećim izborima predsednica Komisije za dodelu naziva ulica Skupštine Grada Novog Sada Branka Bežanov osvrnula se na postignuća Gradske vlade u prethodne tri i po godine i istakla šta je ono što bi novim gradskim čelnicima trebalo da bude prioritet u radu. Novosađanka koja je svojevremeno bila inicijator predloga za dodelu naziva Bulevara Patrijarha Pavla, koji je jednodušno usvojen od ogromne većine njenih sugrađana različitih političkih opcija, otkrila je i kakve moralne osobine i empirijska znanja bi trebalo da poseduje budući gradonačelnik Srpske Atine.

Kako komentarišete rad Gradske vlade u protekle tri i po godine?

– Kao konačno pokretanje razvoja Novog Sada. Napravljeni su veliki pomaci u svim oblastima, neki čak revolucionarni, poput rešavanja višegodišnjeg problema sa upisom dece u vrtiće, a naš model subvencionisanja privatnih vrtića počele su da ‘prepisuju’ druge lokalne samouprave, u prvom redu Beograd. Osim toga, ulaže se više u prigradska naselja, a to je, uz privredni i ekonomski razvoj, jedan od najvećih prioriteta Srpskog pokreta obnove, koji predstavljam.

Šta bi nova vlast u gradu trebalo prvo da uradi?

– Glavni zadatak biće ravnomerni razvoj grada u svakom pogledu i da građani prigradskih naselja ne budu građani drugog reda u odnosu na one koji žive u urbanim sredinama. Nema prečeg zadatka za gradsku vlast od tog da svaki građanin ima vodu, priključak za kanalizaciju, rasvetu i asfaltirane puteve.

Ko bi, po vašem mišljenju, bio idealan gradonačelnik Novog Sada?

– Idealan gradonačelnik je neko ko je rođen u Novom Sadu, oseća kako “diše” naš grad, bori se za njega i ima već veliko iskustvo u komunalnom sektoru i gradskoj upravi.

Autor: T. M.
Foto: Privatna arhiva