Početna Gradske teme Bubašvabe redovni gosti: Novosađani kritikuju higijenu bazena na SPENSU

Bubašvabe redovni gosti: Novosađani kritikuju higijenu bazena na SPENSU

bazeni-spens-toalet-jpg_

Bazene, klizalište i teniske terene u okviru javnog preduzeća “SPC Vojvodina” tokom 2014. godine koristilo je preko 185 hiljada građana. Neretko su beležene i rekordne posećenosti bazena na SPENSU, međutim, sudeći prema vašim primedbama, dobar odziv ne znači nužno i potpuno zadovoljstvo uslugama koje on pruža. Proverili smo kakva je situacija zaista na terenu.
Kupači koje smo zatekli pred vratima, kao i u bazenu na SPENSU, uglavnom kritikuju higijenu toaleta, ali i bubašvabe koje su, čini se, neretko gosti u svlačionicama. Sa druge strane, smatraju da je čistoća, generalno, na zadovoljavajućem nivou, a ima i onih koji smatraju da se oko toga stvara fama.

spens-bazeni-odrzavanje-jpg_

Primedbe građana, naročito zabrinutih roditelja koji svoju decu svakodnevno dovode na različite treninge, stizale su i na račun održavanja klizališta, tačnije svlačionica, toaleta, kao i samog prostora oko Ledene dvorane.

Tokom 16 sati koliko dnevno radi zatvoreni bazen, održavaju se treninzi sportskih organizacija, sportsko-rekreativni programi, kao i građanske smene. Prema prošlogodišnjim podacima tog javnog preduzeća, najviše programa organizovano je upravo na zatvorenom bazenu, a zatvoreni i otvoreni bazen koristilo je preko 100 hiljada građana, dok je klizalište tokom četvoromesečnog zimskog perioda brojalo oko 40 hiljada posetilaca.

Autor i foto: RTV