Početna Gradske teme Čanak pozvao Vučića da zaustavi gašenje Elektrovojvodine

Čanak pozvao Vučića da zaustavi gašenje Elektrovojvodine

DSC_6908

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak uputio je danas pismo predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću u kojem ga poziva da zaustavi gašenje Privrednog društva “Elektrovojvodina” i njeno pripajanje Elektrodistribuciji Beograd.
Čanak je u pismu Vučiću istakao da su, uz sve razumevanje za potrebu da se pristupi promenama u organizaciji rada i unapređenju efikasnosti EPS, njegova stranka i on lično uvereni da “nije i ne može biti dobro rešenje kojim se uspešna “Elektrovojvodina” pripaja neuspešnoj Elektrodistribuciji Beograd”.

Predsednik Lige dodaje da ih u to uveravaju i odlični poslovni rezultati, najmanji gubici na električnoj mreži i najveća dobit “Elektrovojvodine” u odnosu na celokupan EPS, a naročito u odnosu na Elektrodistribuciju Beograd, koja je prošlu godinu završila sa znatnim gubitkom.

“Tokom skoro šezdeset godina rada, zahvaljujući odgovornom upravljanju, ulaganju u infrastrukturu i stručne kadrove, te razvijanju i unapređenju naplate, “Elektrovojvodina” je izrasla u snažnu kompaniju koja na najbolji način razume i podmiruje potrebe kako individualnih tako i privrednih potrošača električne energije na području AP Vojvodine”, objašnjava Čanak.

On ističe da je izuzetno važno da “Elektrovojvodina” zadrži sadašnji status distributera električne energije za područje AP Vojvodine.

Čanak poziva Vučića da još jednom da uloži svoj autoritet i “spreči nanošenje velike nepravde AP Vojvodini”, budući da bi EPS sa novom organizacijom rada trebalo da počne 1. jula.

Autor: RTV