Početna Gradske teme Čeka se primopredaja dužnosti: Patrik Drid uz asistenciju policije ponovo ušao u...

Čeka se primopredaja dužnosti: Patrik Drid uz asistenciju policije ponovo ušao u kancelariju Visoke poslovne škole

Nenad Mihajlovic

Novoimenovani vršilac dužnosti direktora Patrik Drid ponovo je danas uz asistenciju policije ušao u kancelariju Visoke poslovne škole.

Trenutno se čeka smenjena direktorica Dragica Tomić da izvrši primopredaju dužnosti, što odbija da učini od momenta Dridovog imenovanja.

U zgradi Visoke poslovne škole primetan je veći broj pripadnika obezbeđenja i čeka se da primopredaja bude izvršena.

Drid je prvi put pokušao da preuzme dužnost 27. aprila, ali ga je tada onemogućila smenjena direktorka Dragica Tomić, a tokom tog pokušaja nastavnici škole napali su i novinare na zadatku.

Odluka o smeni Dragice Tomić doneta je na sednici Pokrajinske vlade 13. aprila 2016. godine, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu Patrik Drid.

U obrazloženju smene navedeno je da je Tomićeva učinila “dela koje je čine nedostojnom dužnosti”, te da se ovom odlukom Pokrajinske vlade “stavlja do znanja da lični i porodični interesi ne mogu biti iznad javnih interesa”.

Istog dana, 13. aprila, Nastavno veće i Savet škole su doneli odluku o reizboru Dragice Tomić na mesto direktora škole, a na osnovu raspisanog konkursa.

Dragica Tomić je negirala argumente koje je Pokrajinska vlada navela kao razloge za njenu smenu.

Izvor: RTV
Foto: Nenad Mihajlović