Početna Gradske teme Centar Novog Sada biće raskopan: Uskoro radovi u Ulici Modene

Centar Novog Sada biće raskopan: Uskoro radovi u Ulici Modene

0

JKP “Vodovod i kanalizacija” će uskoro izvesti radove na rekonstrukciji mreže u ulici Modene.

Vrednost posla je 21.430.163,09 dinara bez PDV-a i u toku su posebni tenderski postupci izbora izbođača radova za vodovod, odnosno kanalizaciju.

Zanimljivo je da dokumentcije za ove radove u centru nema na portalu javnih nabavki, nego na sajtu preduzeća i to samo ono što se odnosi na poziv, dok su tehnički detalji dostupni samo u prostorijama preduzeća, a ne i na sajtu.

Kako se vidi iz dokumentacije na sajtu, ponude za radove u ulici Modene je prvobitno trebalo da se otvore u ponedeljak, 28.marta, ali je po zahtevu potencijalnog ponuđača rok pomeren za 1. april.

U zahtevu je traženo da se rok pomeri jer kasne ponude od strane dobavljača materijala, s obzirom na trenutnu situaciju na tržištu sa građevinskim materijalom i opremom. Ovo nije prvi put poslednjih meseci da se iz javnih nabavki vidi da ne samo da je poskupeo građevinski materijal, nego postoje problemi i sa nabavkom istog.

Dodajmo i da je za rekonstrukciju vodovodne i kanalizacione mreže u delu ulice Modene od Zmaj Jovine do ulice Ilije Ognjanovića, tj. u delu pešačke zone, građevinska dozvola izdata krajem prošle nedelje i da se vidi da je tehnička dokumentacija za radove pripremljena tokom poslednja dva meseca.

U ViK nisu za 021.rs mogli da potvrde da li se ovi radovi na rekonstrukciji mreže izvode zbog planirane izgradnje podzemne garaže u ovom delu ulice Modene, jer je poznato da pre kopanja treba da se premeste instalacije.

Međutim, kako je od ranije poznato da bi tokom ove godine trebalo da usledi gradnja ove garaže, verovatno se radi o tome da Gradske službe spremaju sve što je neophodno da bi koncesionar mogao da počne sa gradnjom još jedne podzemne garaže, jer su već počeli sa radovima na gradnji kod zgrade Banovine.

Izvor: 021.rs
Foto: Wikipedia