Početna Gradske teme Centar “Srce” otvorio poziv za obuku novih volontera

Centar “Srce” otvorio poziv za obuku novih volontera

0

srce-obuka-za-volontere

Centar “Srce” – volonterska, nevladina, neprofitna organizacija iz Novog Sada koja se bavi pružanjem emotivne podrške i prevencijom samoubistva, otvorio je poziv za obuku novih volontera. Rok za prijavu je 3. oktobar.
Volonter može biti svako ko je punoletan i ima vremena i želje da pomogne osobama u krizi, a angažman podrazumeva pružanje podrške putem telefona, mejla i četa u prostorijama “Srca”, u trajanju od tri sata nedeljno.

Obuka novih volontera i volonterki sastoji se iz dva dela. U prvom delu, koji čini deset radionica, polaznici će se upoznati sa bitnim temama i oblastima koje su neophodne za volontiranje u Centru. Drugi deo obuke čini probni rad koji se odvija pod stalnom supervizijom od strane iskusnijih volontera i traje dva meseca.

Kroz volonterski angažman zainteresovani mogu naučiti mnoge nove veštine, obogatiti svoje iskustvo, proširiti vidike i prvenstveno direktno pomoći osobama kojima je pomoć neophodna.

Prijave za obuku moguće su putem telefona 021 6 623 393 ili 0800 300 303 FREE (besplatan broj), kao i popunjavanjme formulara koji se može pronaći ovde.

Popunjen formular potrebno je poslati na mejl adresu vanja@centarsrce.org sa naznakom “prijava za obuku”.

Centar “Srce” je prošle godine obeležio 20 godina postojanja. Volonteri i volonterke pružaju pomoć osobama u krizi putem telefona, mejla i četa svakog dana od 14 do 23 časa.

Više o centru može se pročitati na stranici www.centarsrce.org.

Autor i foto: RTV