Početna Gradske teme Čestitke pokrajinskih zvaničnika povodom Uskrsa

Čestitke pokrajinskih zvaničnika povodom Uskrsa

Povodom predstojećeg Uskrsa, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uputio je čestitku sveštenstvu i vernicima koji ovaj praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

“Svim pravoslavnim vernicima upućujem iskrene čestitke sa željom da predstojeće praznične dane provedete u duhovnom miru i blagostanju, u svojim domovima. Slaveći dan Hristovog vaskrsnuća slavimo pobedu života i dobra i budimo nadu u bolje sutra. Neka vam ovaj najveći hrišćanski praznik donese ličnu sreću i dobro zdravlje – Hristos vaskrse”, naveo je u čestitki predsednik Mirović.

Čestitke je uputila i Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s vesrkim zajednicama.

“U ime Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i u svoje lično ime, srdačno vam čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrsenja Hristovog, koji je posebno važan u ovim danima velikih iskušenja za spas svakog života. Praznik nad praznicima nas podseća na neprolazne vrednosti pravoslavne vere – ljubav, toleranciju, praštanje i zato vam želim da predstojeće praznične dane provedete u zdravlju, miru i radosti – Hristos vaskrse”, poručila je resorni sekretar Dragana Milošević.

Izvor: Nsuživo
Foto: Pixabay