Početna Gradske teme Čestitke zvaničnika povodom Božića

Čestitke zvaničnika povodom Božića

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je čestitku svim građanima koji slave Božić prema Julijanskom kalendaru.

– Upućujem iskrene čestitke svim pravoslavnim vernicima, koji najradosniji hrišćanski praznik rođenja Hrista slave po Julijanskom kalendaru. Želim da predstojeće praznične dane provedete u sreći i zdravlju, u krugu svojih najmilijih. Prethodna godina nas je dobro naučila da nevolja izjednačava ljude, i da je zato važno da budemo jedinstveni kako bismo ostvarili zajednički cilj. Neka Božićni duh zajedništva i tolerancije u svakoj porodici ojača i odatle se prelije u čitavo društvo, jer se samo na zajedničkim osnovama može graditi kvalitetan suživot i perspektiva. Da svi budemo zdravi i srećni, da ostanemo oslonac jedni drugima, i da verujemo svojoj državi – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević uputila je srdačne čestitke svim vernicima koji dan Hristovog rođenja – Božić slave po julijanskom kalendaru.

– Svim građanima, srpskom Sinodu, sveštenstvu Srpske pravoslavne crkve i vernicima, čestitam najradosniji hrišćanski praznik. Ovaj praznik treba da nas nadahne da negujemo vrednosti zajedništva, mira i sloge i da nam da snagu da se izborimo sa svim izazovima i teškoćama, koje smo imali tokom prethodne godine. Želim vam da praznik proslavite u miru, ljubavi, spokoju i radosti u krugu svojih najmilijih. Mir Božiji, Hristos se rodi! – navela je Miloševićeva u čestitki.

Čestitkama se pridružio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović:

– Svim pravoslavnim vernicima želim srećan Badnji dan i Božić, uz želju da praznik Hristovog rođenja provedu u miru, sreći i dobrom zdravlju, slaveći život i poštujući istinske ljudske vrednosti. Neka radost koju donosi ovaj veliki praznik bude nadahnuće da spremno dočekamo sve izazove koji su pred nama u ovoj godini. Neka Božić ispuni vaše domove toplinom i verom. Mir Božji, Hristos se rodi – navodi se u čestitki predsednika Mirovića.

Izvor: Nsuzivo.rs
Foto: Pexels