Početna Gradske teme Četiri javna preduzeća u Novom Sadu dobijaju nove direktore

Četiri javna preduzeća u Novom Sadu dobijaju nove direktore

Četiri javna preduzeća u Novom Sadu uskoro će dobiti nove direktore, a koji će biti izabrani na javnim konkursima.

“Lisje”, “Toplana”, “Stan” i “GSP” dobiće direktore na period od četiri godine pošto je Gradsko veće uputilo Skupštini grada predloge o raspisivanju javnih konkursa.

Kada je reč o GSP-u, na čelu ovog preduzeća trenutno se nalazi vršilac dužnosti, pravnik Milovan Amidžić. On je, pre dolaska na čelo ovog preduzeća, bio direktor JKP “Stan”. Vršilac dužnosti Gradskog saobraćajnog preduzeća postao je aprila prošle godine, na period od najduže godinu dana tj. do raspisivanja ovog konkursa.

Na čelu JKP “Stan” takođe se nalazi vršilac dužnosti, inženjer menadžmenta Ivan Radojičić. I njemu uskoro ističe v.d. mandat.

U “Toplani” je direktor Dobrosav Arsović, diplomirani ekonomista. On je izabran na osnovu konkursa u maju 2015. godine i ističe mu četvorogodišnji mandat.

Slično “Toplani”, “Lisjem” rukovodi direktor izabran na konkursu 2015. godine, master ekonomista Vladimir Đaković.

Uslovi za konkurisanje isti su u svim javnim preduzećima – kandidati moraju da imaju visoko obrazovanje, najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima koji podrazumevaju visoko obrazovanje i najmanje tri godine iskustva u poslovima koji su povezani sa delatnošću kojom se bavi preduzeće.

Sednica Skupštine grada na kojoj će odbornici razmatrati predloge odluka o raspisivanju konkursa održaće se naredne srede, 20. februara.

Izvor: 021
Foto: Ilustracija/Pixabay