Početna Gradske teme Četvrti regionalni sajam omladinskog turizma „Youth Fair“

Četvrti regionalni sajam omladinskog turizma „Youth Fair“

sajam

Četvrti regionalni sajam omladinskog turizma „Youth Fair“ biće održan 7. i 8. jula u Novom Sadu. Ovaj sajam već četvrtu godinu okuplja turističke organizacije koje se bave promocijom omladinskog turizma i nevladine organizacije koje povezuju mlade iz Zapadnog Balkana, sa ciljem da se afirmišu najatraktivnije omladinske destinacije Balkana koje bi mogle biti povod produženja boravka turista koji su došli da posete EXIT ili razlog za njihov ponovni dolazak.

Kao i svake godine, i ovaj „Youth Fair“ se održava neposredno pred festival Exit, 7. i 8. jula, na Trgu slobode i u Katoličkoj porti. Na Trgu slobode će biti sajamski – izložbeni deo, gde će se predstaviti najatraktivnije omladinske destinacije Balkana (kao i festivali, klubovi, centri za ekstremne sportove i mnoge druge neotkrivene atrakcije regiona), kao i edukativne institucije. U Katoličkoj porti, uz Art eco market, posetioci će uživati u nastupu muzičkih bendova, artista, plesnih grupa, filmova, ali proizvodima koji su nastali iz radionica mladih umetnika i dizajnera.

Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo, novosadskog PMF-a uzima značajno učešće u organizaciji i programu Sajma – studenti volonteri učestvuju u svim segmentima organizacije što je izuzetna praksa za predmet Event menadžment, a drugi dan manifestacije, u SKC „FABRIKA“, organizatori su panel diskusije ,,Omladinske prestonice Evrope kao model brendiranja destinacije“ sa centralnim temama: razvoj i promocija omladinskog turizma, spona mladih, kreativne industrije i turizma, Novi Sad – kandidat za Evropsku prestonicu mladih 2018. godine. Takođe, PMF, kao jedana od najinteresntnijih obrazovnih institucija u regionu, predstaviće se zanimljivim naučnim eksperimentima i radionicama, a planiran je i gastro-šou.

Svečano otvaranje YOUTH FAIR-a je u Svečanoj sali Gradske kuće, 7. jula u 20 sati. Goste će pozdraviti Dušan Kovačević, direktor Exit tima i Branislav Knežević, direktor Turističke organizacije Grada Novog Sada. Deo svečanosti biće modna revija ,,San letnje noći“, mlade i perspektivne kreatorke Nataše LutkArt.

Prvo veče, od 21 sat orkestar, hor i solisti Opere Srpskog narodnog pozorišta na centralnoj bini će izvesti Karminu Buranu Karla Orfa. Zvezde druge večeri na Get EXITed – Youth Fair Advanture Stage-u su momci iz grupe S.A.R.S. Pored njih, nastupiće i: TAKE A WALK Nisville promo bend, Prljavi inspektor Blaža i kljunovi, Almazian Symphony, Filip Bulatović Funk Edition i Perpetuum Mobile band.

Youth Fair organizuju Turistička organizacija Grada Novog Sada, Exit tim, Departman za geografiju, turizam i hotelijerstvo novosadskog PMF-a, Exit fondacija i Studenstski kulturni centar, uz podršku Grada Novog Sada. Detaljnije informacije i progam, na sajtu.

Autor: mojnovisad.com