Početna Gradske teme Čistoća kupuje kante, nadzemne kontejnere i rezervne delove

Čistoća kupuje kante, nadzemne kontejnere i rezervne delove

0

Gradsko JKP „Čistoća” kupuje plastične kante, nadzemne kontejnere i betonske đubrijere, a procenjena vrednost sve tri javne nabavke je 20 miliona dinara, bez PDV-a.

Osim toga, raspisan je i tender za kupovinu rezevnih delova za podzemne kontejnere za koje je javno-komunalno preduzeće namenilo 30 miliona dinara.

Čistoća kupuje 4.350 zelenih plastičnih kanti, zapremine 120 litara, koje za odlaganje smeća uglavnom koriste stanari porodičnih kuća. Procenjena vrednost te javne nabavke je deset miliona dinara, dok je za 350 klasičnih nadzemnih kontejnera, zapremine 1.100 litara, namenjeno osam miliona. “Čistoća” je, inače, kante i kontejnere pazarila prošle godine od firme „MNG plastik – Gogić” iz Inđije pa je za očekivati da rukovodstvo tog preduzeća toj firmi ponovo dodeli ugovor.

Takođe, procenjeno je da će nabavka 83 betonske đubrijere, s plastičnim uloškom i pločicom na kojoj je simbol Grada Novog Sada, koštati dva miliona dinara.

Kapitalne subvencije

Ovogodišnjim Programom poslovanja JKP “Čistoća” za investiciona ulaganja je predviđeno 267,2 miliona dinara. Od tog iznosa, 126,4 miliona dinara je za kapitalne subvencije, koje finansira Grad, dok će novac za ostale nabavke obezbediti komunalno preduzeće. Novac od subvencija biće utrošen na projekat izgradnje reciklažnog dvorišta, te za sanaciju, zatvaranje i rekultivaciju smetlišta u Novom Sadu, kao i za nabavku buldožera i oko 76 podzemnih kontejnera. Osim toga, 20 miliona iz gradskog budžeta planirano je za uvođenje sistema primarne separacije otpada i postavljanje odgovarajućih kontejnera.

I dok kupovinu podzemnih kontejnera subvencioniše Grad s 50 miliona dinara, nabavku rezevnih delova, za te posude za odlaganje otpada, finansira javno-komunalno preduzeće. Podzemne kontejnere kao i rezervne delove “Čistoća” je ranijih godina kupovala od beogradske firme „Eko-signal”, pa će verovatmno i ovog puta s tom firmom biti zaključen ugovor. Primera radi, za rezervne delove za podzemne kontejnere lane je izdvojeno gotovo 24 miliona dinara, s PDV-om, dok je nabavka i ugradnja podzemnih kontejnera koštala gotovo 30 miliona.

Ponude na tendere za nabavku betonskih đubrijera i nadzemnih kontejnera podnose se do 14. februara, odnosno tri dana kasnije za rezervne delove za podzemne kontejnere i do 21. februara za plastične kante.

Izvor: Dnevnik
Foto: Pixabay