Početna Gradske teme “Čistoća” za četiri dana Exita sa Petrovaradinske tvrđave odnela 50 tona smeća

“Čistoća” za četiri dana Exita sa Petrovaradinske tvrđave odnela 50 tona smeća

0

Od početka Exita do odlaska poslednjih posetilaca sa Petrovaradinske tvrđave, radnici “Čistoće” sakupili su i otpremili kamionima više od 50 tona smeća na Gradsku deponiju.

Limenke, karton, staklena ambalaža, PET ambalaža i drugi otpad sa odnet je na Gradsku deponiju gde je, nakon razvrstavanja na trakama i baliranja, poslat u reciklažne centre na dalju separaciju i preradu.

Na više lokacija na Tvrđavi drugi put su, u saradnji sa Exit fondacijom, postaljeni kontejneri za odlaganje plastičnih čaša i flaša, koji su se pokazali kao dobro rešenje. Sva četiri festivalska dana ovi kontejeneri su bili prepuni plastične ambalaže.

Za potrebe održavanja čistoće pre, u toku i posle Exita, samo na Petrovaradinskoj tvrđavi, u podgrađu i na keju, aktivno je radilo 100 radnika “Čistoće”, dok je neposredno ili posredno, u kompletnu organizaciju posla bilo uključeno oko 150 zaposlenih.

U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave.

Izvor: 021.rs
Foto: JKP Čistoća