Početna Gradske teme “Čistoća” za nedelju dana oko kontejnera pokupila više od 450 tona otpada

“Čistoća” za nedelju dana oko kontejnera pokupila više od 450 tona otpada

0

U akciji uklanjanja divljih deponija sa novosadskih ulica i iz prigradskih naselja, JKP “Čistoća” je protekle nedelje na Gradsku deponiju odnela više od 450 kubika otpada nemarno bačenog pored i oko kontejera, što je duplo više u odnosu na prethodnu nedelju.

Kako je saopštilo to preduzeće, najviše je bilo dotrajalih delova nameštaja.

– Pozivamo Novosađane da nam pomognu u očuvanju životne sredine i čistoće našeg grada i da kućni otpad odlažu u kontejner za komunalni otpad, a ne pored kontejnera, u korpu za sitan otpad ili na javnoj površini. Ovakvo ponašanje je neopravdano, ako se uzme u obzir da je u toku i akcija uklanjanja krupnog i kabastog otpada, kao i baštenskog otpada, samo je potrebno da građani isprate kad i gde su postavljeni kontejneri i tamo odlože otpad, umesto da ih bacaju na trotoare, travnjake, u haustore između zgrada. Podsećamo, krupan otpad se može sopstvenim ili iznajmljenim vozilom doneti na Gradsku deponiju, gde je prijem besplatan, a prostor gde se istovara pristupačan. Osim toga, građani mogu da iznajme veliki kontejner na 24 sata, koji mi dovezemo i odvezemo do Deponije – rekao je direktor “Čistoće” Vladimir Zelenović.

Inače, nepoštovanje Odluke o održavanju čistoće u Novom Sadu, propisane su i kazne za sve građane zbog nesavesnog iznošenja smeća.

Akcije uklanjanja divljih deponije se odvijaju svakodnevno, napominju u “Čistoći”, što možete pratiti na njihovom sajtu i Fejsbuk stranici.

Izvor: Novisad.com
Foto: Ilustracija/Pixabay