Početna Gradske teme Da li vam se čini kao da se neko sa nama šegači?

Da li vam se čini kao da se neko sa nama šegači?

5

Turistička organizacija Novog Sada (TONS) sa ponosom je najavljivala da će Novosađani i gosti našeg grada imati priliku da Novi Sad razgledaju iz panoramskog autobusa uz, svakako, adekvatnu pratnju turističkih vodiča. I to je odlično. Za partnera je odabrana beogradska “Lasta”, a na na našim ulicama panoramski autobusi se se probno pojavili početkom jula, tokom trajanja Youth Faira i Exita.

Međutim, Novosađanima je tada zasmetalo što je autobus za razgledanje Novog Sada bio izbrendiran prepoznatljivim simbolima Beograda. Iz TONS-a je tada objašnjeno da se žurilo kako se ne bi propustili značajni festivali i da će uskoro stići autobus sa motivima Novog Sada i Vojvodine.

s

Kada je pre nekoliko dana najavljeno da od 31. jula kreću kružne ture Novim Sadom, očekivalo se da će to sada biti u autobusu sa novosadskim simbolima. Ali ne! Kako što vidite na fotografiji gore, Novosađani su dobili autobus sa ogromnom reklamom jedne turističke agencije. Dakle, zaključujemo, jako je teško, veliki je problem, skoro je nemoguće izlepiti po autobusu simbole Novog Sada.

S druge strane, najavljeno je da se vožnja ovim autobusom naplaćuje, tura je 500 dinara za odrasle i 300 dinara za decu. Ako “Lasta” već ima sponzora, jer je teško poverovati da reklama turističke agencije stoji na autobusu, a da to nije plaćeno, da li će onda turisti u Novom Sadu dobiti priliku da grad obilaze besplatno?

Izvor: mojnovisad.com
Fotografija: Aleksandar Jovanović/mojnovisad.com