Početna Gradske teme I dalje bez rešenja za stanare iz Dositejeve koji su zbog nelegalnih...

I dalje bez rešenja za stanare iz Dositejeve koji su zbog nelegalnih radova ostali bez domova

Prošlo je više od dve i po godine otkako je 12 porodica ostalo bez krova nad glavom usled nelegalnih građevinskih radova u Dositejevoj ulici, a oštećene porodice i dalje su podstanari.

Krajem prošle godine istekla im je poslednja, četvrta tranša šestomesečne pomoći Grada, koji im je davao novac za kiriju, pišu “Novosti”.

Vlasnici stanova su ponovo tražili pomoć od Grada, a pre novogodišnjih praznika su se obratili i Otvorenoj kancelariji.

“Išli smo i u Centar za socijalni rad i tamo je svaka porodica pojedinačno dala izjave u vezi sa pomoći koju tražimo”, kaže Vesna Premić, jedna od oštećenih stanara iz Dositejeve 11.

Ističe da veruje da će nadležni izaći u susret njihovim zahtevima i da ih neće ostaviti na cedilu.

U novosadskim sudovima se trenutno vode postupci po pojedinačnim tužbama vlasnika stanova zbog naknade štete, jer su ostali bez imovine, a njihova pravna zastupnica je jula 2020. podnela krivičnu prijavu protiv nadležnih u Gradskoj upravi za urbanizam i građevinske poslove zbog sumnje da je bilo zloupotrebe službenog položaja.

“Krivična prijava je predata tužilaštvu jer su dali građevinsku dozvolu za nastavak radova. Na naš predlog sud je uveo privremene mere i investitoru i izvođaču radova, a izgradnjom stambene zgrade na susednoj parceli, investitor nastavlja da raspolaže tom imovinom”, priča Tanja Arsić, pravna zastupnica oštećenih.

Gradska uprava za urbanizam i građevinske poslove je investitoru “Astra plan”, 14. avgusta 2019. godine izdala građevinsku dozvolu za izgradnju stambene zgrade u Dositejevoj 9, a 1. jula 2020. su potvrdili prijavu radova. U tom dokumentu se navodi da je početak izvođenja radova 3. jula, a rok završetka 8. jul 2022. godine.

Izvor: Novosti
Foto: Printscreen