Početna Gradske teme Dan studenta prošao uz muziku i humanitarne akcije

Dan studenta prošao uz muziku i humanitarne akcije

SAUNS (1)

Više od 2.000 studenata novosadskog Univerziteta učestvovalo je u obeležavanju 4. aprila – Nacionalnog dana studenta. Studenti su svoj dan obeležili nizom humanitarnih i edukativnih akcija na više lokacija u kampusu Univerziteta. Proslava kod fontane trajala je od 12 do 19 sati, i prošla je bez ijednog incidenta.

SAUNS (2)

U kampusu se igrao šah, pikado i stoni tenis. Omladina JAZAS-a promovisala je odgovorno ponašanje nakon konzumacije alkohola, PREVENT je održao predavanje o narkomaniji, a RIO je predstavio metod prečišćavanja vode aktivnim ugljem. Proslava je imala i humanitarni karaker – prikupljane su knjige za dečije biblioteke na Kosovu i Metohiji, čepovi za “Čepom do osmeha” i novac za lečenje Teodore Milić.

SAUNS (3)

Nakon završetka zvaničnog programa veliki broj studenata nastavio je druženje. Međutim, ostala je velika količina smeća. Da bi kampus bio čist i spreman za organizovanje nastave, članovi SAUNS-a i osoblje Studentskog centra očistili su sav otpad koji je ostao nakon zvanične i nezvanične proslave.

SAUNS (1)

SAUNS već godinama organizuje razne programe i akcije, kojima pokušava da ukaže na važnost poboljšanja životnog standarda studenata i ukaže na probleme s kojima se suočavaju.

Autor: NSHronika.rs
Foto: SAUNS