Početna Gradske teme Danas finale takmičnje “Serbia Start Up”

Danas finale takmičnje “Serbia Start Up”

serbia-start-up-jpg_

Klaster kreativnih industrija Vojvodine i Regionalna agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća Alma Mons u četvrtak i petak – 23. i 24. jula, organizuju polufinalno i finalno takmičenje za najboljeg kreativnog preduzetnika iz kreativnih industrija, agro biznisa i nauke – “Serbia Start Up 2015”.

“Serbia Start Up” je nacionalno takmičenje kreativnih preduzetnika i deo je mreže međunarodnih takmičenja. Pobednici takmičenja i najbolji preduzetnici Srbije kvalifikuju se za međunarodno finale takmičenja.

Cilj programa je da objedini inicijative koje podržavaju preduzetništvo u Srbiji, istakne podjednak značaj svih industirja, njihovo međusobno povezivanje i saradnju više disciplina za razvoj proizvoda, usluga ili socijalnog preduzetništva.

Razvoj kreativnog preduzetništva i preduzetničkog okruženja u Novom Sadu je jedan od programskih stubova održivog razvoja za kandidaturu Grada Novog Sada za Evropsku prestonicu kulture 2021 i “Serbia Start Up” je deo programa “2021 do 2021”.

U četvrtak 23. jula, u Petrovaradinu, odražaće se polufinalno takmičenje koje je zatvoreno za javnost.

Finalno takmičenje zakazano je za petak 24. jul u Kulturnom centru Novog Sada. Program će trajati od 10 do 14 časova i otvoren je za sve zainteresovane. Program dešavanja moguće je pogledati ovde.

Finalisti će prezentovati svoje planove u trajanju od 3 minuta i odgovarati na pitanja žirija u trajanju od 3 minuta, navode organizatori.

Autor: RTV
Foto: www.serbiastartup.rs