Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je doktorka Kristina Davidović

Današnji “Heroj dana” je doktorka Kristina Davidović

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Naš današnji “Heroj dana” je doktorka Kristina Davidović, specijalista radiologije, stručnjak u oblasti urgentne radiologije, neuroradiologije, ali i estetske medicine i antiejdžinga, čija je klinika “Rea Medika” donirala 1.000 skafandera klinikama za lečenje i suzbijanje pandemije virusa Covid-19.

Ovim povodom doktorka Kristina na društvenim mrežama objavila je sledeću poruku:
– Lično računam da su dobra dela samo ona o kojima javno ne govorimo i kojima se ne hvalimo. Ali, želim da skrenem pažnju na društvene probleme u ovim teškim vremenima i da apelujem na svest i savesnost naših građana. Naime, smatram da su zdravstveni radnici izabrali životni poziv koji znači žrtvovanje svog života i da, ako je neko “izabrao” da bude medicinar, onda to treba da bude i u dobru i u zlu. Takođe, primetila sam da su mnoge firme iskoristile ovu situaciju da se brzo obogate – preprodaju po većim cenama maske, kape, uniforme, dezinfekciona sredstva medicinskim radnicima i bolnicama, a svaka zarada nad njima je sada zapravo “ratno profiterstvo”. Zato pozivam SVE proizvođače i preprodavce da shvate da se njihovi medicinari bore da onemoguće širenje bolesti i da sve što pre vratimo u normalne tokove.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik” i Novosadska TV.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva