Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je Eva Zavaroš

Današnji “Heroj dana” je Eva Zavaroš

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Za heroja dana Kristina Zavaroš je predložila svoju majku, Evu Zavaroš kojoj je posao da svakodnevno priprema hleb i peciva za naše sugrađane. Eva zbog posla nema mogućnost da ostane kod kuće, ali to je ne sprečava da posle osam sati rada u pekari sedne za mašinu i volonterski šije zaštitne maske. Takođe, Eva svakodnevno obilazi svoje roditelje i ostale članove porodice koji su u starosnoj izolaciji. Ona je heroj dana!

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV i TV Dunav.

Sponzor akcije je AMS osiguranje.

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva