Početna Gradske teme Današnji “Heroj dana” je medicinar Dejan Spremić

Današnji “Heroj dana” je medicinar Dejan Spremić

Kao nastavak akcije “Heroj ulice” iz prošle godine, Grad Novi Sad pokrenuo je novu – “Heroj dana” u kojoj će Novosađani predlagati svoje heroje koji im pomažu da što bezbednije i humanije provedu vreme pandemije.

Današnji “Heroj dana” je Dejan Spremić iz Iriga koji, pored toga što pohađa višu medicinsku školu u Beogradu, radi i u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Novi Sad. Dejan od početka pandemije daje sve od sebe da pomoć ukaže svim pacijentima na Novosadskom sajmu, jer je u prvim redovima borbe protiv virusa COVID-19 koji nam je svima promenio živote. On se nijednog trenutka nije zapitao kako će ljudima da pomogne, šta je potrebno da žrtvuje i koliko vremena i energije će mu za to biti potrebno, već je jednostavno i bez trunke razmišljanja rekao: “Idem sutra na Sajam”. Ovakve hrabre odluke pravi su dokaz da su medicinski radnici poput njega ti koji u svoj posao ulažu celog sebe samo sa jednim ciljem – da pomognu drugima. Zbog izuzetne hrabrosti, požrtvovanosti i prednosti svom medicinskom pozivu i svim pacijentima ponaosob, Dejan je naš današnji “Heroj dana”.

Medicinski radnici, apotekari, radnici gradske čistoće, prodavci u samoposlugama, volonteri, dostavljači hrane pa i naši stari sugrađani koji svojim ostankom u samoizolaciji čine da nam svim vreme pandemije prođe što bezbednije i humanije – svi su oni naši “Heroji dana”.

Pošaljite svoje predloge i pomozite nam da ih sve predstavimo javnosti i istaknemo koliko nam je važno to što rade. Svoje predloge pošaljite nam e-mail adresu: herojulice021@gmail.com

Medijski pokrovitelji akcije su: Color Media Communications, list “Dnevnik”, Novosadska TV, Dunav TV i RTV Pančevo.

Sponzor akcije je AMS osiguranje. 

Autor: NsHronika
Foto: Privatna arhiva