Početna Gradske teme Dani stripa u Novom Sadu

Dani stripa u Novom Sadu

Trodnevna berza stripa, praćena prodajnom izložbom i besplatnim programima strip radionice i crtanja za publiku, odvijaće se u Merkatoru na Novom Beogradu od 25. do 27. avgusta i u Novom Sadu 2. i 3. septembra.

Najveći domaći izdavači među kojima su i “Veseli četvrtak”, “Darkwood”, “System comics”, kao i neki specifičniji poput “Makonda” i “Čudne knjižare”, doneće svoja najaktuelnija izdanja, poručuju organizatori.

Knjižara “Alan Ford” će pored stripova doneti i velike uramljene i lakirane strip table Zagora i Marti Misterije s nedavno održanog 1. Beogradskog festivala stripa – TRAS, koje će biti dostupne u okviru prodajne izložbe.

Besplatna strip radionica, koju vodi Vladimir Vesović iz Škole stripa “Đorđe Lobačev”, odvijaće se u subotu, 26. avgusta, od 12 do 16h. Učešće na radionici je besplatno, a pribor je obezbeđen i nije potrebno prethodno prijavljivanje.

Istog dana, od 16 do 20h ilustratori Siniša Banović i Borivoje Grbić crtaće omiljene strip junake uz prisustvo publike i poklanjati radove.

Dani stripa u Merkatoru, na Novom Beogradu, počinju u 25.8 u podne i traju do 27.8 u 21h.

Dani stripa u Merkatoru u Novom Sadu održaće se 2. i 3. septembra.

Izvor: Blic
Foto: Ilustracija/Pixabay