Početna Gradske teme Deca ponovo u školama i vrtićima: Neće biti nadoknade subotom

Deca ponovo u školama i vrtićima: Neće biti nadoknade subotom

0

Osnovne i srednje škole, kao i vrtići, od danas, 24. februara nastavljaju sa radom.

Predškolska ustanova “Radosno detinjstvo” je najavilo nastavak rada.

Pokrajinska vlada saopštila je da su na osnovu procene aktuelne epidemiološke situacije na teritoriji Vojvodine, nadležni organi predložili prestanak privremene obustave rada u školskim i predškolskim kolektivima počev od 24. februara.

“Registrovan je srednji prag intenziteta aktivnosti virusa gripa, dok je broj oboljenja sličnih gripu u opadanju, što ukazuje na to da epidemija jenjava”, saopštila je Pokrajinska vlada, uz dodatak da će Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, u skladu s pristiglim zahtevima osnovnih i srednjih škola, davati saglasnost na predlog plana nadoknade propuštenog obrazovno-vaspitnog rada.

Kako je najavio ministar prosvete Mladen Šarčević, učenici osnovnih i srednjih škola propuštene dane neće nadoknađivati subotom.

Ministarstvo prosvete je preporučilo direktorima škola da se propušteni časovi nadoknađuju tokom radne nedelje kao pretčas ili produžetkom časa na 60 minuta, jer će subotom biti mnogobrojna takmičenja.

Podsetimo, u Vojvodini je zbog epidemije gripa nastava u školama prekinuta od 12. do 21. februara, dok je za đake u ostatku Srbije drugi deo zimskog raspusta produžen za još jednu nedelju.

Naredni predah đaci će imati tokom prolećnog raspusta, koji za učenike osnovnih škola počinje 13. aprila, a za srednjoškolce 15. aprila i završava se 20. aprila, dok u Vojvodini traje od 10. do 20. aprila.

Izvor: 021
Foto: Unsplash