Početna Gradske teme Deca sa Detelinare organizovala humanitarnu prodaju igračaka za lečenje Lane Jovanović

Deca sa Detelinare organizovala humanitarnu prodaju igračaka za lečenje Lane Jovanović

Kako bi pomogli u prikupljanju novca za lečenje devojčice Lane Jovanović, koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1, nekoliko roditelja i dece sa Detelinare, organizovali su tokom vikenda humanitarnu prodaju igračaka ispred robne kuće na Detelinari.

Uz zvuke violine četvorogodišnjeg Borisa Berzukova, malo dobre volje njegovih vršnjaka, roditelja i Novosađana koji su želeli da pomognu, prikupljen je novac koji će biti prosleđene na humanitarni račun za pomoć jednogodišnjoj Lani Jovanović.

Akcija prikupljanja novca za Lanu Jovanović nije samo humanitarna, već i edukativna za svu decu, roditelje i ljude dobre volje, jer pokazuje da empatija, udruživanje za nečije dobro i nesebičnost nisu i ne treba da budu prolazne vrednosti.

Svi koji žele da doniraju novac za lečenje Lane Jovanović, to mogu učiniti slanjem SMS poruke sadržaja 808 na broj 3030, uplaćivanjem na tekući i devizni račun koji su navedeni na sajtu fondacije „Budi human“ ili na jednoj od narednih humanitarnih akcija koje će biti organizovane za devojčicu.

Izvor: RTV
Foto: Pixabay