Početna Gradske teme Dečija bolnica dobija najsavremeniju magnetnu rezonancu

Dečija bolnica dobija najsavremeniju magnetnu rezonancu

Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine po prvi put će dobiti najsavremeniju magnetnu rezonancu čiju će kupovinu finansirati AP Vojvodina.

– Pokrajinska vlada je u sredu usvojila amandman na budžet kojim je predviđeno izdvajanje 100 miliona dinara za nabavku magnetne rezonance i od dana stupanja na snagu novog budžeta traje procedura za nabavku magnetne rezonance. U ovom trenutku takav savremeni aparat neće imati niko u Srbiji – izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Fondacija “Magnet za ljubav”, koja je do sada prikupljala od donatora sredstva za kupovinu prvog dijagnsotičkog aparata za Dečiju bolnicu, prihvatila je da Pokrajinska vlada snosi komplet troškove nabavke magnetne rezonance. Fondacija će od prikupljenog novca nabaviti dodatnu opremu bez koje rezonanca ne može da radi.

Kako bi novi dijagnostički aparat bio upotrebljiv u potpunosti potrebno je i da se izgradi objekat sa posebnim standardima od 200 kvadratnih metara. Projekat objekta je završen, nalaziće se između Dečje bolnice i Klinike za stomatologiju KCV. Izgradnja će koštati između 15 i 20 miliona dinara, a finansiraće se iz pokrajinskog budžeta.

Izvor: Dnevnik
Foto: ThinkstockPhotos

1 KOMENTAR

  1. Napokon. Samo da se ne bi prale pare na izgradnju novog objekta, moze se uzeti prizemlje od Klinike za deciju habilitaciju i rehabilitaciju, ionako im je sasvim dovoljno dva sprata obzirom da nemaju puno posla u odnosu na druga odeljenja.

OSTAVI KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here