Početna Gradske teme Dečija igrališta, fitnes za mlade i street workout tereni na 22 lokacije...

Dečija igrališta, fitnes za mlade i street workout tereni na 22 lokacije u Novom Sadu

0

Po Ugovoru o nabavci i ugradnji opreme i podloge za dečija igrališta i teretane na otvorenom na teritoriji Grada Novog Sada, započeti su radovi na postavljanju velikih i malih dečijih igrališta, street workout terena, fitnesa za mlade i dečijeg igrališta za osobe sa invaliditetom, na 22 lokacije u gradu.

Od devet dečijih igrališta, koja su predmet ugovora, započeti su radovi na sledećim lokacijama: Kać – Petrovdansko naselje (uklonjeno postojeće igralište), Sremska Kamenica – Ulica Marka Oreškovića (uklonjeno postojeće igralište, ograđeno i iskolčeno za postavljanje novog igrališta), Novi Sad – Ulica Milana Simovića (do kraja današnjeg dana postojeće igralište će biti uklonjeno), Novi Sad – Bulevar kralja Petra I br. 71 (ograđeno i iskolčeno za postavljanje novog igrališta).

Narednih dana očekuje se početak radova i na preostalim lokacijama: Veternik – Ulica Vojvode Bojovića br.50, Ledinci – Ulica Đurđevdanska, Novi Sad – Ulica Gagarinova br. 10, Čenej – kod crvenih zgrada, Novi Sad – Ulica Bate Brkića, u blizini SOŠO „Dr Milan Petrović“.

Postavljanje fitnesa za mlade predviđeno je na tri lokacije u gradu. Započeti su radovi u Jiričekovoj ulici br. 3 u Novom Sadu (do kraja današnjeg dana postojeće igralište će biti uklonjeno), dok se na preostale dve lokacije u Ulici Milice Stojadinović Srpkinje u Novom Sadu i Ulici Vojvode Bojovića br. 50 u Veterniku, početak radova očekuje već narednih dana.

Od deset street workout terena na četiri lokacije su započeti radovi: Novi Sad – ugao Bulevara Evrope i Ulice Branka Bajića (ograđen teren, završeni zemljani radovi), Novi Sad – na Beogradskom keju, preko puta br. 39 (ograđen teren, završeni zemljani radovi), Novi Sad – Ulica vojvode Knićanina (ograđen teren, završeni zemljani radovi), Novi Sad – Ulica Kozačinskog (do kraja današnjeg dana postojeće igralište će biti uklonjeno). Na preostalih šest lokacija u narednim danima se očekuje početak radova, a to su: Novi Sad – Ulica Milana Simovića, Begeč – Ulica Svetozara Markovića br. 104, Veternik – Ulica vojvode Bojovića br. 50, Rumenka – Ulica Arsenija Čarnojevića, Futog – u parku između Zmaj Jovine, Pionirske i Grmečke ulice, Novi Sad – blok između ulica Blagoja Parovića, Boška Buhe i Milice Stojadinović Srpkinje.

U skladu sa Pravilnikom o bezbednosti dečijih igrališta definisani su kriterijumi za projektovanje i postavljanje dečijih igrališta na javnoj površini, u cilju zaštite zdravlja i bezbednosti korisnika.

Izvor: RTV.rs
Foto: Novi sad.rs