Početna Gradske teme Deda Mraz vatrogasac deli paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica

Deda Mraz vatrogasac deli paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica

U, sada već tradicionalnoj, akciji “Deda Mraz vatrogasac” članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Petrovaradin će obučeni u Deda Mraza, irvasa Rudolfa i pomoćnike, podeliti novogodišnje paketiće deci iz socijalno ugroženih porodica na teritoriji Petrovaradina.

Na donatorskoj izložbi “Mali vatrogasci s ljubavlju”, održanoj 15. decembra, članovi vatrogasnog podmlatka DVD-a Petrovaradin, uzrasta od 6 do 16 godina, prikupili su sredstva i uz pomoć donatora obezbedili 150 slatkih paketića.

Vatrogasno vozilo, kojim će upravljati irvas Rudolf, puno paketića krenuće iz Vatrogasnog doma u prepodnevnim časovima. Uz zvuke vatrogasne sirene, obilaziće porodice iz Petrovaradina prema unapred sastavljenom spisku, koji predlažu članovi društva i građani Petrovaradina. Na svakoj lokaciji Deda Mraz vatrogasac i pomoćnici će iz kamiona iznositi paketiće, koji će uz priču, šalu i u prazničnom duhu biti predati deci. Akcija će trajati čitavog dana.

Polazak vatrogasnog vozila sa Deda Mrazom i paketićima planiran je za nedelju 30. decembar u 11 časova iz Vatrogasnog doma u Petrovaradinu, Ulica Pavla Jurišića Šturma 2.

Autor: NsHronika
Foto: Pixabay