Početna Gradske teme Demokrate demantovale Vučevića: Gradonačelnik laže o izgradnji stanova za izbeglice

Demokrate demantovale Vučevića: Gradonačelnik laže o izgradnji stanova za izbeglice

Demokratska-Stranka-logo

Novosadske demokrate demantovale su gradonačelnika Miloša Vučevića, navodeći da je novac za izgradnju stanova za izbegle u Veterniku obezbeđen tek 2012. godine, a ne pre osam godina.

Demokrate kažu da je Vučević svesno pokušao da “krivicu za sopstveni nerad i neznanje prebaci na prethodnu gradsku vlast”, tvrdeći da njegovi prehodnici nisu ništa uradili da ta sredstva iskoristi.

– Ovo je bestidna laž na kojoj bi Vučeviću pozavideo i njegov partijski šef. Istina je da su sredstva obezbeđena na donatorskoj konferenciji u Sarajevu 24. aprila 2012. godine, zahvaljujući pre svega angažovanju Vlade Srbije u mandatu 2008-2012, koju je predvodila Demokratska stranka. Miloš Vučević tri godine nije ni prstom mrdnuo da novac iskoristi za rešavanje stambenog pitanja izbeglica i tek sada, pod pritiskom republičkog Komesarijata za izbeglice i suočen sa skorim lokalnim izborima na kojim neće imati čime da se pohvali, na brzinu pokušava da pokrene taj projekat. Da je zaista želeo da rešava probleme sugrađana koji su u naš grad došli u izbegličkim kolonama, zgrada sa stanovima za izbeglice bi već odavno bila završena, jer 14 miliona evra od donatorske konferencije u Sarajevu stoji na raspolaganju Novom Sadu od jeseni 2012, nekako baš od vremena kada je Vučević postao gradonačelnik – navode demokrate, podsećajući da je pre nekoliko meseci njihov odbornik u Skupštini grada upravo pokrenuo pitanje utroška ovih sredstava.

Novosadski DS je saopštio i da Vučević isto tako lažno optužuje građane Veternika da vode kampanju protiv izbeglica. Demokrate kažu da je istina da Veterničani koji žive u kvartu u kojem treba da se grade stanovi protestuju protiv izmene urbanističkog plana, kojom se, protivno njihovoj volji, menja namena građevinskom zemljištu.

Autor: 021.rs