Početna Gradske teme Demokratska stranka: Poništiti prodaju placa kod Spensa

Demokratska stranka: Poništiti prodaju placa kod Spensa

plac_kod_spensa

Demokratska stranka je saopštila da će, posle lokalnih izbora zakazanih za 24. april, “ukoliko bude učestvovala u novoj gradskoj vlasti i ukoliko se iznađu zakonske mogućnosti, poništiti postupak prodaje zemljišta kod Gradskog stadiona i Spensa”.

Cena za najvrednije slobodne parcele u gradu nipošto ne odgovara stvarnoj vrednosti tog zemljišta, a trošenje novca od prodaje na poduhvat s gradnjom nove fabrike u Radnoj zoni “Sever 4”, kako planira odlazeća gradska vlast, predstavljalo bi verovatno najveći promašaj u čitavoj istoriji Novog Sada. Koliko je štetna namera gradske vlasti da na močvarnom i neuređenom zemljištu podignu hale, koje će posle navodno zakupiti strani partner, govori i činjenica da čak ni rekordan iznos od 3,7 milijardi dinara koji je postignut na današnjoj licitaciji neće biti dovoljan da se izgradi ta nova fabrika – smatraju demokrate.

DS takođe navodi da će “Spens biti praktično ugušen ukoliko se, kako je najavljeno, na prodatom zemljištu izgradi znatno veći poslovni centar, jer neće moći da izdrži trku s konkurencijom u ponudi lokala i drugog poslovnog prostora”.

Izvor: 021.rs
Foto: 021.rs