Početna Gradske teme Deo Novosadskog sajma spreman za obolele od virusa korona

Deo Novosadskog sajma spreman za obolele od virusa korona

Hala 1 Novosadskog sajma spremna je za prihvat obolelih od virusa korona sa lakšom kliničkom slikom, ukoliko se za tim ukaže potreba.

Taj prostor sada je predat Kliničkom centru Vojvodine na upravljanje.

“Kao što vidite Hala 1 je spremna, opremljena je svim neophodnim stvarima. Tu su kreveti, posteljina, ormarići, trpezarija, prostor za slobodno vreme sa televizorom i bibliotekom, sanitarni čvorovi, obezbeđen je i internet, a Studentski centar će raditi isporuku hrane. Ovo nije hotel, već privremena bolnica u vanrednim okolnostima, te zadovoljava sve uslove da se ljudi osećaju pristojno, a najvažnije je da budu pod nadzorom lekara. Klinički centar će od sada upravljati ovim prostorom. Sutra završavamo i Master halu, a sada sve zavisi od samokontrole svih nas, da poštujemo uputstva, pa da lekari imaju što manje posla”, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Prema rečima pokrajinskog serketara za zdravstvo Zorana Gojkovića, završene su obuke za prve lekare koji će raditi u halama na Sajmu.

“Ovakav vid izolacionog smeštaja služi tome da oni koji su inficirani ne šire zarazu među članovima svoje porodice. Prostor je adekvatno opremljen svim zaštitnim sredstvima, a biće angažovani lekari iz cele Vojvodine, pre svega opšta praksa i drugi koji nisu u bolnicama na prvoj liniji odbrane. Ako bude potrebe, pacijenti će odavde biti upućivani u Klinički centar”, rekao je Gojković.

Kako je ranije već saopšteno, Hala 1 i Master hala Novosadskog sajma raspolažu sa oko 1.000 mesta, Grad Novi Sad nabavio je svu neophodnu opremu, osim kreveta koje je obezbedila Vojska Srbije. Na opremanju objekata bili su angažovani volonteri, pripradnici Vojske i Grad Novi Sad.

Izvor: 021
Foto: Grad Novi Sad