Početna Gradske teme Deset dana se čeka da se uklone ostaci kioska, do tada se...

Deset dana se čeka da se uklone ostaci kioska, do tada se stvara deponija

0

Desetak dana od rušenje kioska u Narodnog fronta kod broj 49a, još uvek nisu uklonjeni ostaci, a građani ne uspevaju da nadležne nateraju da spreče pravljenje deponije.

U Gradskoj upravi za inspekcijske poslove povodom pritužbe građana da je ostalo ruglo nakon uklanjanja kioska odgovorili su da se radi na čišćenju.

Naime, pre desetak dana je uklonjen kiosk, koji se nalazio nedaleko od ugla Narodnog fronta i Ive Andrića i kako su ispričali građani, delovi su ostali na tom mestu, kao i okolnom zelenilu i trotoaru.

“Ne znam šta se desilo sa kioskom, ali samo ga više nije bilo. Da li ga je neko srušio ili šta se već desilo, nije nam ni važno, ali ostala je prava deponija. Nekoliko komšija je zvalo Čistoću i inspekciju, ali ni posle nedelju dana niko nije došao da to očisti”, ispričao je jedan od stanara krajem prošle nedelje.

Limanci su nam rekli i da je bilo potrebno samo nekoliko dana da se od nekoliko dasaka i drugog otpada napravi divlja deponija, jer su pojedini građani počeli tu da bacaju razno smeće.

Iz Gradske uprave za inspekcijske poslove su danas (ponedeljak) odgovorili da se ostaci ulanjaju.

“Sektor komunalne inspekcije, putem komunalnog inspektora, doneo je Rešenje kojim se Zoranu Klisuriću PR STUR “Kao nekad” Novi Sad nalaže da ukloni kiosk sa javne površine u Novom Sadu u Ulici Narodnog fronta 49a, postavljen bez odobrenja nadležnog organa. Zoran Klisurić postupio je po nalogu komunalnog inspektora i uklonio navedni kiosk, a postupak uklanjanja otpada, koji je ostao od predmetnog kioska je u toku”, kažu u inspekciji.

Oni su poslali i fotografiju na kojoj se vidi uklanjanje ostataka kioska.

Izvor: 021.rs
Foto: Grad Novi Sad