Početna Gradske teme Direktor DZNS: Nije tačno da je dom zdravlja na Novom naselju zatvoren

Direktor DZNS: Nije tačno da je dom zdravlja na Novom naselju zatvoren

Direktor Doma zdravlja Novi Sad, Veselin Bojat, potvrdio je da je doktorka koja radi u ambulanti na Novom Naselju pozitivna na korona virus.

Ona se nalazi u kućnoj izolaciji od 10. marta, navodi Bojat. Takođe, dve doktorke i tri sestre koje su bile u dodiru sa jedanaest pacijenata obolelih od virusa korona, a trenutno se leče na Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine stavljene su izolaciju.

Ostalo medicinsko osoblje koje je testirano je negativno na test korona virusa, kao i desetoro pacijenata zaražene doktorke, koje je ona primila poslednjeg dana na poslu, a koji su stavljeni u izolaciju.

– Objekat na Novom Naselju nije zatvoren i nije registrovan ni jedan novi slučaj koji bi se mogao dovesti u vezu sa ovim slučajem, poručuje direktor Doma zdravlja.

Jedanaest pacijenata obolelih od virusa korona trenutno se leči u Klinici za infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, što je za dva više u odnosu na izveštaj pre 24 sata.

Dva pacijenta su na respiratorima i oni se nalaze u veoma teškom opštem stanju, dok je opšte stanje preostalih zadovoljavajuće.

Kako nezvanično saznajemo dvoje novoobolelih su Novosađani, ali drugi podatci o pacijentima nisu poznati, odnosno Pokrajinska vlada ih nije saopštila.

Podsetimo, u Republici Srbiji je do 15 časova 23. marta 2020. godine registrovano ukupno 249 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Autor: M.Ćirić
Foto: Unsplash